La cea de a 29-a ediție a Universității de Vară și a Taberei Studențești de la Balvanyos, a fost prezentat proiectul “Fii antreprenor în Transilvania! – Un mediu antreprenorial durabil în regiunea centrală”

În acest an a avut loc a 29-a ediție a  Universității de Vară și a Taberei Studențești de la Balvanyos,  sau după cum toată lumea cunoaște, Tusványos. Ca în fiecare an, tinerii în timpul zilei au putut participa la diferite conferințe, iar seara la concerte. Printre programele conferinței din acest an,  joi, 26 iulie, în cortul Sapienția, respectiv vineri, 27 iulie, în cortul Asociației Mamelor din Ciuc a fost prezentat proiectul “Fii antreprenor în Transilvania! – Un mediu antreprenorial durabil în regiunea centrală”. Cu ambele ocazii, Juhász-Borsa Orsolya, responsabila proiectului, a prezentat participanților oportunitățile oferite de proiect, acestea fiind primite cu un mare interes din partea celor prezenți.

Numitul Bejan Szilárd, care a participat la această conferință, a precizat faptul că, a mai fost și la alte conferințe, dar acesta a fost primul, la care nu era vorba numai de promisiuni.

Cum ai  aprecia prezentarea?

Prezentarea a fost foarte bună și a fost bine asamblată. În sfârșit am auzit un antreprenor bine pregătit, deoarece până acum am participat la 6 sau 7 spectacole cu subiect identic, dar nici unul dintre ei nu a fost așa de performantă.

Ce părere ai despre program?

Cred că programul este foarte util și ajută mulți dintre tineri în a rămâne în țară și să nu plece în străinătate, ci să încerece să înființeze o afacere, deoarece este foarte greu să fii antreprenor din propriile puteri și fonduri. După părerea mea, multe întreprinderi din acest județ s-au putut înființa mulțumită acestui proiect. În afară de acesta, merită să participi la un curs gratuit, deoarece pe perioada cursului, participanții pot învăța foarte mult.

În timpul prezentării, te-ai gândit să participi și tu la proiect, și să-ți demarezi propria afacere?

Această întrebare s-a format de mult timp în mine, iar acest proiect mi-a dat un elan în plus cu privire la modalitatea de a mă apuca de propria afacere. Imediat după prezentare, m-am și înscris la program, dar este un secret al viitorului dacă Planul meu de afaceri va fi câștigător.

Ce afacere ai creea prin acest proiect?

De fapt, în mintea mea sunt mai multe idei. Mă gândesc la un magazin de bijuterii, dar împreună cu un prieten avem o altă idee, care constă în aceea de a creea o pagină web unde de exemplu poți rezerva bilete de avion. Aceasta ar constra în faptul că: să presupunem că cineva ar intra pe acest site, unde ar putea introduce mai multe criterii de căutare, cum ar fi locul de plecare, destinația, data, ora și modalitatea de călătorie, iar site-ul ar efectua o căutare pe paginile web a agențiilor de voiaj și ar oferi cel mai redus preț pentru călătorie.

Ai un prieten care se gândește la înființarea unei  afaceri și i-ai recomanda acest program?

Sunt încă student, iar punctul meu de vedere este că majoritatea dintre colegii mei, se gândesc într-o afacere proprie. Le voi recomanda cu siguranță acest tip de proiect, deoarece pentru un viitor antreprenor tânăr oferă un mare ajutor în a-și realiza propria afacere și în a-și îndeplini visul.

Comments